LICHT BV – kantoor in De Donna – Eindhoven

De opdracht

De opdrachtgever betrok ByFlo al bij de bouw van hun aangekochte loft in gebouw Donna op Strijp-S in Eindhoven. Er moesten keuzes gemaakt worden over bouwaanpassingen, ruimte indelingen moesten bepaald worden, advies werd gevraagd over materialen en afwerking en de realisatie werd vervolgens geheel in handen gelegd van ByFlo.

De oplossing

ByFlo kon haar toegevoegde waarde direct vanaf het begin inzetten: al tijdens de bouw werd meegedacht. Vanaf de bouwtekening is een indeling voorgesteld, waarbij nagedacht is over de functionele zones en de inrichting van werkplekken.

Een rustige basis die het karakter van dit imposante gebouw reflecteert. Zachtheid en balans in kleur- en materiaaltoepassingen. Zo is de betonnen wand die de corner van het gebouw kenmerkt onaangeroerd gebleven. Er is gekozen voor een gerecyclede vinyl vloer van Bolon die duurzaam wordt geproduceerd in Zweden. De werktuin is afgewerkt met akoestisch PET vilt in mooie bogen uitgesneden door Dutch Deco.

De werktuin wordt afgescheiden door prachtig maatwerk houten schuifdeuren. In het ontmoetplein is een door ByFlo ontworpen rond gevormde bar geplaatst in zachte tinten terrazzo solid surface met een poot van houtfineer. De keuken kreeg een zacht groene tint van natuurvriendelijk materiaal van Unilin. In de details is rekening gehouden met het contrast materiaal messing. Dit komt terug in deurklinken en grepen en in de prachtige hanglamp van Piet Hein Eek.

Een stoere afwijkende keuze is gemaakt in de team ruimten en de overlegruimte. Daar zijn roze akoestische plafonds toegepast, is een prachtig roze behang van Vescom gebruikt en staat een speels meubel van Satelliet: twee bankjes met mooie roze stoffering en een tafeltje met in de tafelpoot een knipoog naar lantaarnpalen (LICHT BV) verwerkt.

Aannemer:

VB Vastgoedinrichter

Akoestiek

Dutch Deco

Beplanting

De Klerk Interieurbeplanting

Inrichting

Havic kantoormeubelen, Satelliet, Piet Hein Eek, Snowpuppe, Vescom, Bolon

Nieuwsgierig naar wat ByFlo voor jou kan betekenen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het maken van doordachte keuzes? Een professional die je helpt om jouw stijl te vertalen naar een droom-ontwerp? Wil je iets anders dan wat je buren hebben gedaan? Neem contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.