Eastern Graphics – PCon kantoor in Eindhoven

De opdracht

Een verhuizing naar een nieuw kantoor was voor Eastern Graphics de vraag om hulp in te schakelen bij de kantoorindeling en het neerzetten van een goede sfeer.

De oplossing

De eerste fase was om medewerkers te betrekken bij de inrichting van het nieuwe kantoor. Daarvoor gaven zij hun mening over de identiteit van de organisatie, welke functionaliteiten en sfeer hun nieuwe werkruimte zou moeten krijgen.

Na een analyse van deze meningen zijn we aan de tekentafel gegaan en hebben we potentiële indelingen en een look and feel gepresenteerd. Dit was direct een schot in de roos. ByFlo heeft het concept verder uitgewerkt en vormgegeven en is vervolgens overgegaan tot de realisatie van de plannen.

Voor de indeling is de rechttoe rechtaan indeling omgegooid door centraal in de ruimte een akoestische ellips te plaatsen. Een ontmoetplein met functionaliteiten als lounge, stamtafel en woonkeuken met bar zijn gesitueerd. Speelse elementen als een schommel en akoestische ellips zijn toegevoegd voor ontspanning en experience. En dat alles in een huiselijke sfeer.

In dit project is aandacht voor het hergebruiken van materialen. Er is gekozen om gebruik te maken van afgekeurde vloerdelen van Interface. Samen met restant vloerdelen die versneden zijn in hexagon vorm (knip-oog naar de voetballiefhebberij), vormen zij een prachtige imperfecte vloer. De hexagonnen accentueren de looppaden. Het recyclen van materialen als bierfusten naar hanglampen, hennepplanten in barkrukken, PET flessen verwerkt in PET vilt voor akoestiek. Daarnaast is gebruik gemaakt van lokaal geproduceerde meubels van oa Vepa.

Aannemer

VB vastgoedinrichter

Verlichting

OOKLicht

Stoffering

TON Projectstoffering

Beplanting

De Klerk interieurbeplanting

Maatwerk

IB2 interieurbouw

Inrichting

Vepa, Buzzispace, Dutch Deco/ Focus Pod, Iam recycled, Muuto, Artifort, Bejot, Arhend, Interface

Nieuwsgierig naar wat ByFlo voor jou kan betekenen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het maken van doordachte keuzes? Een professional die je helpt om jouw stijl te vertalen naar een droom-ontwerp? Wil je iets anders dan wat je buren hebben gedaan? Neem contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.